U bent hier: Kinderen » Kindersamenkomsten

Kindersamenkomsten

Voor de kinderen zijn er eigen samenkomsten waarin ze met elkaar zingen, bidden, naar een verhaal luisteren en met elkaar knutselen. De groepen zijn naar leeftijd ingedeeld.

Alle kinderen vanaf vier jaar gaan eerst naar de dienst.  Na het lied en het gebed voor de kinderen mogen ze naar hun eigen samenkomst.

 

Promiseland 
Twee keer per jaar organiseren we promiseland. Dit doen we met alle groepen tot 12 jaar. Je komt dan wat eerder en gaat eerst lekker spelen met verschillende spelletjes. Er zijn speciaal mensen die je daarbij kunnen helpen.
Daarna gaan we samen zingen met de begeleiding van een gitaar of een heuse band. Dan volgt  een algemeen gedeelte met drama, een quiz of een andere verrassing.

Is dit gedeelte voorbij dan mag je lekker naar je eigen groep en nog even napraten over alles wat je beleefd hebt die ochtend. Soms maak je nog iets dat dan ook mee naar huis mag. Dan kun je thuis laten zien wat je allemaal hebt gedaan.

Jongste groep

Voor wie is de jongste groep?
De jongste groep is er voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Wat doen we op de zondagmorgen?
We gaan eerst in een kring zitten en dan mag je vertellen wat je beleefd hebt, wat leuk is of soms minder leuk. Dan gaan we bidden en als je wilt ook voor wat je hebt verteld.

We zingen vlotte liedjes en blijven daarbij niet zitten maar gaan lekker swingen. Je mag de Heer prijzen met je hele lijf.

Daarna doen we een stukje drama en vertellen daarmee een bijbelverhaal. Soms is het bijbelverhaal een beetje spannend. We houden wel rekening met je leeftijd en met wat je aan kunt.

Je maakt iets wat over het verhaal ging, dat mag vaak mee naar huis, en in januari ga je teksten leren in de vorm van een liedje en/of met gebaren.

Deze ochtend wil je niet missen, want ook met de andere kinderen heb je veel plezier. Het belangrijkste is wel dat je veel leert en ook nog op een leuke manier. Je mag het allemaal meemaken, dus kom maar snel eens kijken!

Middengroep

Voor wie is de middengroep?
De middengroep is er voor kinderen van 7 tot 10 jaar. 

 

Wat doen we op de zondagmorgen?
We zingen eerst samen uit de kinderopwekkingsbundel. Na het verhaal doen we vaak een spelletje, een knutselwerkje of een werkblad als verwerking. De werkbladen verzamelen we in een map voor een heel jaar.

 

We sparen ook geld voor hulp en organisatie onder kinderen in New York en voor het kinderwerk zelf.

Dit jaar gaan we ook weer nieuwe teksten uit de Bijbel leren. Iedere maand leren we één tekst en is het de bedoeling dat je de tekst als boekenlegger in je Bijbel doet. Ken je de tekst, dan kun je hem in de bloem bewaren die we gemaakt hebben. Als je de bloem dan op een plek legt die je goed kan zien, kun je de woorden nog vaak lezen en goed onthouden. Je ouders willen je er ook vast bij helpen. 

 

Voor de ouders
We houden van meelevende ouders. Wanneer u een keertje wilt komen kijken, bent u van harte welkom. Het is wel goed om van tevoren bij de leiding te vragen of het schikt. Na de dienst even langskomen kan altijd. Ons rooster hangt aan het prikbord in de kerk. We hopen op fijne samenkomsten!

Oudste groep

Voor wie is de oudste groep?

Kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom in de 'oudste groep' van de kindersamenkomst!


Wat doen we op de zondagmorgen?

Nadat we samen met de andere groepen de ochtend zijn begonnen met zingen en gebed gaan we zelf met een onderwerp aan de slag.
Bijbellezen, knutselen, spelletjes, verhalen, als leiding proberen we altijd wat leuks en leerzaams voor te bereiden. Meestal bestaat de groep uit ongeveer tien kinderen en de leiding bestaat uit vijf verschillende mensen die de weken afwisselen.
Als er een tienerdienst is blijven wij lekker in de dienst zitten en rond speciale (feest)dagen wordt vaak wat leuks georganiseerd.

Agenda

  Geen items in de agenda
Toon volledige agenda

Opnames

 • 15-07-2018 - Ochtenddienst

  Dhr. J. van der Weg
  1 geluidsopname
  10x beluisterd
  15-07-2018 - Ochtenddienst
  Dhr. J. van der Weg
  Bijgevoegde bestanden
  Er zijn geen bestanden bijgevoegd.
 • 08-07-2018 - Ochtenddienst

  Dhr. A. Nijburg
  1 geluidsopname
  18x beluisterd
  08-07-2018 - Ochtenddienst
  Dhr. A. Nijburg
  Bijgevoegde bestanden
  Er zijn geen bestanden bijgevoegd.
 • 01-07-2018 - Ochtenddienst

  Dhr. J. van der Weg
  1 geluidsopname
  25x beluisterd
  01-07-2018 - Ochtenddienst
  Dhr. J. van der Weg
  Bijgevoegde bestanden
  Er zijn geen bestanden bijgevoegd.
Toon alle opnames
Copyright 2010 - V.B.G. Elim, Heerenveen
Design: Clemens Mol